Na oleji orestujeme jako vždy cibulku:-)na to nasypeme kroupy a minutu restujeme.Pak přidáme, vše kromě-petžele, mrkve a limetových měsíčku a smetany.Podle toho jestli to vaříme v tlakovém hrnci nebo normálním se nám čas vaření zkrátí, v tlakovém já nechávám dokud to nezačne syčet, pak dám na minimum plamen a nechávám vařit takto asi 20 minut.Pak zkusíme jestli jsou kroupy měkké a podle potřeby zředíme vodou.Pak tam dáme vařit mrkev opět tak 10 minut.Pak už jen zamícháme bud do celého hrnce smetánku nebo jen porci na talíř, sypeme petržel a k tomu dáme limetky které si vymačkáváme dovnitř.Kdo to nechce vařit na dvě etapy tak mrkev hoďte hned, a bude to víc kašovité.*smile*A kdo nemá v zásobě v mrazáku vývar ,tak to udělejte podle svého...