Ajoblanco - krém z mandlí a česneku

Vytisknout recept
Ajoblanco je jemná, bílá polévka z Andalusie, která kombinuje chuť mandlí, česneku a olivového oleje. Překvapivě skvěle se chutná s bílými hrozny.
Kategorie Polévka
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 20 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 200 g blanšírovaných mandlí
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g bílého chleba
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • 500 ml studené vody
  • sůl
  • hrozny na ozdobu

Instrukce

  • Chleba namočte, mandle a česnek rozmixujte s trochou vody. Přidejte chleba, olej, ocet, sůl a zbytek vody, mixujte do krémové konzistence. Polévku vychlaďte a podávejte s hroznovým vínem.

Notes

TIP: Spěcháte? Sáhněte po hotových verzích dalších studených polévek gazpacho a salmorejo od Villaolivo, které stačí jen vychladit a servírovat. Obě varianty si můžete koupit i na eDelikatesy.cz, kde najdete spoustu dalších španělských specialit. Zakoupíte zde i extra panenský olivový olej, vinný ocet či sůl použité v receptu. 
Zdroj a foto: eDelikatesy.cz

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account