Ajoblanco je jemná, bílá polévka z Andalusie, která kombinuje chuť mandlí, česneku a olivového oleje. Překvapivě skvěle se chutná s bílými hrozny.
Kategorie Polévka
Kuchyně Středomořská
Čas přípravy 20 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
200gblanšírovaných mandlí
2stroužky česneku
150gbílého chleba
100mlextra panenského olivového oleje
2lžíce vinného octa
500mlstudené vody
sůl
hrozny na ozdobu
Instrukce
Chleba namočte, mandle a česnek rozmixujte s trochou vody. Přidejte chleba, olej, ocet, sůl a zbytek vody, mixujte do krémové konzistence. Polévku vychlaďte a podávejte s hroznovým vínem.
Notes
TIP: Spěcháte? Sáhněte po hotových verzích dalších studených polévek gazpacho a salmorejo od Villaolivo, které stačí jen vychladit a servírovat. Obě varianty si můžete koupit i na eDelikatesy.cz, kde najdete spoustu dalších španělských specialit. Zakoupíte zde i extra panenský olivový olej, vinný ocet či sůl použité v receptu. Zdroj a foto: eDelikatesy.cz