Na koncentraci alkoholu nezáleží
Ti, které zajímá odpověď na otázku, jaký druh alkoholu způsobuje nejhorší kocovinu, nelenili a pustili se do pátrání. Přední someliéři našli řešení této hádanky a spoustu lidí překvapili. Jak se ukázalo, míra kocoviny nezávisí na koncentraci alkoholu v nápoji.
Prosecco je to nejhorší
Experti jsou přesvědčeni, že nejhorším alkoholem je prosecco. Proč? Kvůli bublinkám, které mění způsob proudění tekutiny v krevním řečišti. Stejně jako šampaňské obsahuje malé kapsy oxidu uhličitého, které pomáhají tělu vstřebávat alkohol. Pokud zjistíte, že vás druhý den bolí hlava i po jedné nebo dvou skleničkách prosecca či šampaňského, viňte bublinky.
Nechcete se prosecca vzdát?
Existuje několik triků, které vám pomohou vychutnat si své oblíbené prosecco a zároveň zabránit ničivé kocovině. Musíte jej pít pomalu a nikdy na lačný žaludek. Kromě toho s každou skleničkou alkoholu přidejte i sklenici vody, to zabrání dehydrataci.