Sluneční sůl z Peru (sůl Inka)
Sůl Inka pochází z Marasu, 40 km severozápadně od města Cuscov Peru, a vždy poskytuje Andským lidem důležité živiny. Tato oblast je známá inckým městem Machu Pichu. Zdroj soli vzniká daleko od civilizace a průmyslového odvětví. Je to pramenitá tryskající voda z útrob peruánských And, ve výšce cca 3500 m.n.m jež vyplavuje rozpuštěnou sůl.
Tato sůl je zcela unikátní. Má nejen vzácnou a bohatou chuť a vlastnosti, ale i bohatou historii. Inky objevena a po staletí používána pro svoji vyjímečnost. Je neobyčejně cenná, neboť je nasycena přírodními minerály, na které jsou Andy velmi bohaté. Obsahuje jich velké množství a nejcennější jsou především železo, vápník, hořčík, zinek a měď. Jejich vysoký obsah dodává soli charakteristickou krémovou barvu s odstínem růžové a proto je také nazývána Fleur de Sel.
Sůl Inka je vysoce kvalitní zdroj výjimečně čisté soli. Sušením sůl na slunci obdrží podobnou strukturu jako francouzské soli Fleur de Sel. Zbytková vlhkost a hrubá struktura soli Inků přesvědčí gurmány po celém světě. Růžová barva je rysem soli Inka.
Sůl Inka je ideální pro ochucení potravin. Chcete-li vynikající chuť omáčky osolte ji Inkou. Díky své speciální konstrukci a konzistence budete také dostatečně spokojeni, pokud bude neustále připravena na stole. Používáme ji na mořské plody, maso, dochucujeme jí zeleninové i ovocné saláty, poněvadž její schopnost spočívá i ve zvýrazňování chuti plodů jako jsou rajčata, okurky, jablka, či pomeranče.