Uzená mořská sůl

Základem pro tuto uzenou sůl je francouzská mořská sůl.

Sůl se udí v bukovém kouři. Toto vše se odehrává ručně v Dánsku. Sůl je vložena do neustále otáčejícího se bubnu, aby kouř mohl rovnoměrně pronikat solí. Výsledkem je velmi intenzivní, přirozená kouřová vůně s mnoha nuancemi.

Kvůli řemeslnému způsobu výroby se může barevná hloubka lišit. Ve vlhkém období se může stát, že k soli přilne vyšší podíl vlhkosti. To, stejně jako skutečnost, že určité výkyvy v barvě jsou způsobeny pouze počasím a v žádném případě nesnižují kvalitu bukové uzené soli.

Kouřem uzená sůl skvěle doplní především maso, ryby, zeleninu a salsy.

Sůl, bílé zlato je nejčastěji používaná potravina snad na celém světě. V téměř každé kultuře po celém světě sůl hraje důležitou roli a má dlouhou tradici. Přidáním do potravin, se zvyšuje chuť jídla. Sůl dotváří výslednou chuť jídla a je pro něj nezbytná. Sůl neposílí jen chuť jídla, ale i jeho krásu a konzistenci.

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account