Několik užitečných tipů, jak si poradit s některými pokrmy, které si s oblibou dáváme.

Špíz na jehle
Tenká kovová nebo dřevěná tyčka, na kterou napichujeme kousky jídla. Složení špízu je volbou každého z nás. Základem jsou kousky masa, které mohou být prokládané zeleninou nebo uzeninou.
Špíz poté pečeme nebo smažíme na pánvi. Můžeme ho připravit také na grilu. Když je špíz hotov, chytneme ho za očko svisle dolů, špička jehly je položená na talíři. Poté kousky stáhneme nožem.
Pokud se nám jehla špatně drží, použijeme ubrousek, kterým uchopíme oko jehly a kousky jídla stáhneme vidličkou. Jehlu odkládáme na připravený talířek. Můžeme ji však také položit na okraj talíře.

Steak
Plátek masa ukrojený přes vlákna. Základem je kvalitní většinou hovězí (tmavé) maso. Velká kvalita se přikládá pravé svíčkové z argentinského býčka. Steak se upravuje na pánvi, nebo na grilu pomoci suchého tepla. Způsob přípravy steaku je několik. Záleží, jak si host steak přeje upravit. Chce-li host důkladně propečený steak, objedná si „well done″. Lehce propečené okraje s krvavým středem je steak upravený jako „rare″. Pokud, ale nechceme steak s kapkami krve na talíři, ani příliš propečený dáváme si verzi „medium″ nebo „medium rare″ maso je měkké, středně opečené, ale ne tak krvavé jako „rare″.
Steak se krájí speciálním steakovým nožem, kolmo na vlákna.
Oblíbenými dochucovadly jsou různé omáčky (barbecue, česneková, bylinková).
Saláty
Známe řadu výborných listových salátů, které oživí podávaný hlavní chod, ale stejně jako kukuřičný klas si salát můžeme dát samostatně.
K salátu potřebujeme pouze vidličku, nůž k tomuto pokrmu nepatří. Listy salátu se trhají na kousky, velké maximálně tak, abychom je bez problému vložili do úst.

Citron
Příloha převážně podávaný k masu, rybě, mořským plodům. Můžeme ho nakrájet na čtvrtky nebo na půlky. Levou rukou napíchneme na vidličku, pravou rukou vymačkáme. Vymačkaný citron odložíme na okraj talíře.

Autor: Katka K.
Zdroj: Nová velká kniha etikety, Ladislav Špaček

TIP:
Čeká vás příprava rodinné oslavy, jubilea nebo garden párty?
NEUNAVUJTE SE S VAŘENÍM! NESTRESUJTE SE S PŘÍPRAVOU OSLAVY! UŽIJTE SI OSLAVU SE SVÝMI HOSTY!
Záleží Vám na úspěchu akce? Jste zaneprázdněni? Objednejte si osobního profesionálního kuchaře!
Kompletně se o akci postará! Přijede za Vámi – domů, zahradu, na chatu, do zázemí firmy, klubu. Kuchař sestaví vaše oblíbené menu, nakoupí, navaří, naservíruje, uklidí kuchyň, pobaví hosty a odjíždí.

Oslava bez práce v soukromí se vyplatí! Spočítejte si, kolik času, práce a peněz ušetříte nákupy, stáním ve frontách, vařením, úklidem, pronájmem salónků, drahé alkoholické a nealkoholické nápoje. Užijte si čerstvé delikatesy od šéfkuchaře.

Kde hledat kuchaře?
Objednejte si kuchaře nebo catering na portálu: www.Kuchaři do domu.cz – největší seznam osobních kuchařů a catering na objednání na Vaše akce. Celá ČR. 

Jak objednat kuchaře na oslavu nebo catering?
Vaši poptávku pošleme více mistrům kuchařům. Sami si vyberete nejlepší nabídku menu, cenovou nabídku a svého kuchaře.
ZADAT POPTÁVKU: ZDE  

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account