Rýže basmati

Dlouhozrnná rýže ze severní Indie je určena spíše k dušení. Má delší zrna než jasmínová rýže a nelepí. Je jemná s mírným ořechovým aromatem a velkou výhodou je její rychlá příprava – cca 10 minut. Tato rýže se hodí ke všem jídlům, která se obejdou bez omáčky.

Rýže parboiled

Loupaná rýže dokáže zasytit, bohužel však nedodává vše, co by člověk potřeboval. V našem případě, kdy rýže hraje zejména roli přílohy, to až tak nevadí. Problém nastává v oblastech, kde lidem slouží jako hlavní potravina. Po čase se u nich mohou objevovat problémy způsobené nedostatkem vitamínů a minerálů, které loupaná rýže neobsahuje. Řešení nabídla rýže parboiled. Její zvláštnost spočívá v tom, že se neloupané zrno rýže speciálně upravuje pomocí páry. Při tom přejdou ze slupek do zrna minerální látky a vitamíny. Obsahuje o něco více vlákniny a barva této rýže je díky propařování lehce nažloutlá, po uvaření však zbělá. Velká výhoda je, že se nerozvaří a nelepí se. Celková doba přípravy je kolem deseti minut. Hodí se zejména jako příloha nebo k zahuštění polévek.

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account