Kukuřice, královna polí … pravě ona nám darovala tento zázrak – olej z kukuřičných klíčků. Podle chuťových a aromatických vlastností je tento produkt neutrální, má jantarovou žlutohnědou průhlednou barvu. V domácnosti se používá pro smažení, pečení, také jako základ pro omáčky. Tento produkt se doporučuje používat během diety, je také užitečný pro dětský organizmus.

Ve skutečnosti je to zlatý důl užitečných látek v naší kuchyni, protože obsahuje vitamíny E, A, B1, B2, PP, F, K, cholin, minerály Fe, Mg, K. Je bohatý na kyseliny – olejovou, linolovou, palmitovou, stearovou, lecitin, fytosteroly. Jednou z nejužitečnějších vlastností kukuřičného oleje je přítomnost vitaminu E, kterého je mnohem víc, než v slunečnicovém oleji. Vitamin E pozitivně ovlivňuje hypofýzu, endokrinní systém, pohlavní žlázy, nadledviny.

Kukuřiční olej má velmi kladný vliv na fungování našeho těla a všechny procesy, které v něm probíhají. Je to bez nadsázky «zlatý» olej:

      zlepšuje svalový tonus; 
      přispívá ke zdravému spánku a celkové pohodě; 
      uklidňuje nervový systém; 
      stimuluje produkci endorfinu; 
      zlepšuje pokožku a vlasy; 
      posiluje imunitu; 
      blokuje alergické reakce; 
      zmírňuje migrény.

U lidí, kteří pravidelně používají kukuřičný olej, se výrazně zvyšuje svalový tonus a vytrvalost. Odborníci na výživu důrazně doporučují používat tento produkt osobám, které se zabývají fyzickou nebo sportovní činností.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account