O multifunkčním tlakovém hrnci Tesla Elitecook K50 jsem vám už jednou psala v článku s recenzí.
Po nějaké době se chci k recenzi ještě vrátit a hrnec vám připomenout., Čím déle ho totiž používám, tím víc jsem z něj nadšená a přípravu spousty jídel si bez něj už neumím ani představit. Obzvláště teď, kdy venku panují velká vedra, myslím, že by spousta žen takový hrnec uvítala. Vaření v multifunkčním hrnci nás totiž zbavuje nepříjemného horka při vaření na klasickém sporáku (obzvláště u toho plynového). Pokud se tedy v horkém počasí necítíte v kuchyni moc příjemně, nastal čas vyzkoušet multifunkční hrnec. Horká léta budou asi čím dál častější,a využití hrnec najde i na každé chalupě, a věřte, že když si na něj zvyknete, prakticky ho nebudete ze stolu uklízet.
Ráda při vaření například používám máslo Ghí (přepuštěné máslo) , které je v obchodech celkem drahé. Přitom stačí v multifunkčním hrnci použít funkci tzv pomalého hrnce a za cca 3,5 – 4 hodiny pomalení je máslo krásně voňavé po karamelu, voda z něj je odpařená, stačí ho pak přes plátýnko nalít do sklenice a dát do lednice a pak používat jak jste zvyklí.
Vynikající je i domácí Chilli con carne –
1 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 lžička chilli, papriky a mletého kmínu
500 g mletého hovězího masa
1 plechovka loupaných rajčat
½ lžičky majoránky
1 lžička cukr krupice
3 lžíce rajčatové šťávy (nemusí být)
Sůl a pepř
Plechovka fazolí v rajském protlaku
1 plechovka malá kukuřice
Olej rozpalte v hrnci, pčidejte nasekanou cibuli, po pěti minutách opékání přidejte česnek, papriku, koření a restujte 5 minut. Přidejte maso a zprudka jej opečte ze všech stran. Pak vše zalijte 300 ml horké vody, přidejte plechovku rajčat, majoránku, cukr, rajčatovou šťávu a vše dobře osolte a opepřete. Nechte 20 minut probublávat. Nakonec vmíchejte fazole a kukuřici. Pokud vaříte pro děti, je lépe chilli vynechat a dát jen pepř.
Podávejte s orestovanými brambory. Můžete jako přílohu pro děti ještě přidat orestované kousky kuřecího masa.

Pokud máte chuť na klasickou českou kuchyni, zkuste 
Kuřecí stehno s bramborovým knedlíkem a zelím.
Kuřecí stehno okořeníme, orestujte, pak vložte do hrnce, trochu podlijte a zvolte program drůbež.
Než se maso udělá, připravte si knedlík.
1 kg vařených studených brambor
1 vejce
1 – 1,5 hrnku hrubé mouky –je to podle kvality brambor,je třeba aby těsto bylo tužší
1 lžička soli.
Vařené studené brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl, vejce a mouku a vypracujeme těsto. Je třeba pracovat rychle. Z těsta uděláme válečky a ty vaříme v páře asi 15- 20 minut.
Sterilované zelí stačí krátce povařit, osolit a přidat podle chuti cukr. Lze uvařit i variantu červené zelí a uzené kuřecí stehno.

Masové kuličky v rajské omáčce
500 g mletého masa mix (napůl vepřové a hovězí)
Vejce, sůl, pepř a strouhanka
1 větší Cibule
2 rajčatové protlaky
Bobkový list (4)
Nové koření a  černý pepř celý – cca po 8 kuličkách
Cukr, voda, jíška nebo hladká mouka
Špetka skořice, nebo lžička skořicového cukru
Nejdříve uděláme z mletého masa, soli, vejce a strouhanky směs, ze které válíme kuličky. Kuličky lehce orestujeme a vyndáme na misku. Pak osmažíme cibuli, přidáme protlak, lehce zarestujeme, zalijeme vodou, přidáme koření a vložíme zpět kuličky. Necháme vařit cca 30 minut a nakonec zahustíme jíškou nebo hladkou moukou (podle chuti), nakonec dochutíme cukrem a trochou skořice.

A pokud máte chuť na něco nezdravě smaženého –i s tím si hrnec poradí – můžete si připravit třeba smažené krokety a obalovaný hermelín.

Multifunkční hrnec Tesla Elitecook je opravdu multifunkční. Není problém v něm s velkou úsporou času i energie (a taky nádobí) připravit v podstatě jakékoliv jídlo. Práci s ním usnadňují předvolené programy.  Velkou výhodou hrnce je menu v českém jazyce, proto je skvělý i pro starší lidi – u nás hrnec používá i babička na chalupě, a skamarádila se s ním velmi rychle, dnes už ho ovládá automaticky a moc si hrnec pochvaluje. Elektrický tlakový hrnec má pojistky, díky kterým se nemusíte bát přetlaku a uvolnění pístu, jak se často stává v klasickém tlakovém hrnci. I vypuštění páry je rychlé a bezpečné.

Já si vaření v multifunkčním hrnci celkem užívám, šetří opravdu spoustu energie a času,a protože mám velký sporák na plyn – v horku jako je v těchto dnech opravdu oceňuji, že hrnec nevydává žádné sálavé teplo. Pokud rádi vaříte, nebo jezdíte na chalupu, nebo chcete ušetřit energii a hlavně čas strávený v kuchyni, určitě zkuste Tesla multifunkční hrnec (který jako jediný má menu na předná straně v českém jazyce)
Hrnec si prohlédněte po kliknutí zde: Multifunkční tlakový hrnec Tesla Elitecook
pokud si hrnec chcete koupit mám pro vás exkluzivní slevu 5% při zadání kodu JANAVPOHODE  (zadejte v objednávce)

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account