Natrhaná jablka a nebo hrušky ukládáme do čerstvě vybíleného sklepa při teplotě 3 – 10 ºC a relativní vlhkosti vzduchu 75-90%. Někdo doporučuje do vápna na bílení přidat i 3 – 5% modré sklalice pro desinfekci a nebo sklep vysířit knoty (10 – 15 g knotu na metr kubický prostoru). A vydesinfikovat je potřeba i dřevěné nebo plastové přepravky. Jablka i hrušky by se měly skladovat pouze v jedné vrstvě a bedýnky dáváme s ohledem na proudění vzduchu do polic předem za tímto účelem zbudovaných.
Nemáme-li sklep, musí pro uskladnění postačit i chladná chodba nebo nevytápěná garáž. V těchto prostorách je lepší dávat úrodu do kartónových krabic vystlaných hoblinami, popř. jen tužším vlnitým papírem. Musíme-li dát s ohledem na nedostatek místa více vrstev ovoce na sebe (max. je 4), oddělujeme tyto vlnitým papírem, který zabrání otlačení. Jednotlivé krabice přikryjeme perforovanou fólií, která brání vysychání. Natrhaná jablka i hrušky se dají v případě potřeby skladovat také v proděravělých igelitových pytlích. Je to sice krajní řešení, ale pořád lepší než volně v košíku.
Pokud žijeme v paneláku a k dispozici nemáme ani sklep ani chladnou chodbu, musíme úrodu uskladnit na balkoně. Plody zabalíme každý zvlášť do jemného květinářského papíru nebo bublinkové folie a umístíme do přepravky, kterou v období teplot pod nulou zakrýváme ze všech stran polystyrenem.
I když to bývá z hlediska místa občas problém, neměli bychom skladovat dohromady více odrůd a již vůbec ne hrušky s jablky v jedné přepravce.