Taky máte hodně jablíček? Protože mě honí mlsná na sladké a máme vcelku dost domácích jablíček, tak neustále zkouším nové recepty a trošku si je poupravuji. Náš největší problém je v tom, že peču na ten největší plech, malý pro nás nemá žádný význam. Tentokrát jsem vyzkoušela jablečné řezy se strouhaným těstem na vrchu. No, představa tentokrát překonala realitu a moje chyba byla v tom, že se mi zdálo upečeno vcelku brzy a nedala jsem na svůj instinkt. Od spodu je máme maličko připálené.
Připravte si:
Kilo jablek
4 vejce
100 g třtinového cukru
200 g změklého másla
450 g polohrubé mouky
Půl sáčku kypřícího prášku
Mletou skořici
Citrónovou kůru
Rozinky
Oříšky (nejlépe vlašské, ale ani slunečnicová semínka nejsou špatná)
 
Postup: smíchejte vejce, mouku, máslo, cukr a kypřící prášek do nelepivého těsta. Dvě třetiny rozválejte na plech a udělejte okraje. Jednu třetinu těsta dejte zchladit do lednice či mrazáku. Mezitím nastrouhejte jablíčka, přidejte, co maté rádi – citrónovou kůru, skořici, rozinky, oříšky, semínka. Rozprostřete na těsto rovnoměrně. Vyjměte těsto z lednice a nastrouhejte na vrch. Dejte do trouby a pečte do zlatova.
Tip: ohryzky nebo i slupky z jablíček nevyhazujte. Dejte je do hrnce, můžete přidat listy rýmovníku nebo šípek a vodu a louhovat do rána. Ráno stačí přivést k varu, nevařit, ať nepřijedete o vitamíny a máte slaďoučký čaj.
 
Dobrou chuť
 

0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account