Verča, to jsem já, a že se málokdy držím receptu, to jsem celá já. Dýňovou polévku, kterou zalijete zeleninovým vývarem, tak takové recepty nevařím. Opravdu na to nemám čas a kapacitu. Zeleninový vývar si prostě uvařím, když vařím tu dýni…
 
Připravte si:
Jednu dýni (nejlépe Hokaido, opravdu lépe chutná)
Kořenovou zeleninu (dvě mrkve, petržel, kousek celeru)
4 brambory
1 cibuli
3 stroužky česneku
Trošku sušené nebo čerstvé petržele 
Šlehačku
Trošku oleje
Sůl a pepř
 
Na ozdobení:
Muškátový oříšek
Dýňová semínka
Olivový olej
Postup: dýni vydlabeme (semínka usušte) a dýní rozkrájíme na větší kusy. Dýni neloupejte, není to potřeba, ba dokonce s tou slupkou je to lepší. Rozpalte v hrnci olej a dejte orestovat dýni. Postupně můžete přidávat ostatní zeleninu, já krajím a připravuji zeleninu postupně a dávám restovat. Když se dýně krásně rozvoní a olej se začne zbarvovat do oranžova, můžete zalít vodou tak, aby byla všechna zelenina ponořená a podusit. Stáčí cca 20 minutek, dokud všechna zelenina nezměkne. Poté stačí rozmixovat tyčovým mixérem, rozmíchat šlehačku a dochutit solí a pepřem.
Servírujeme zakápnuté olivovým olejem, strouhaným muškátovým oříškem a posypané dýňovými semínky.
Tip: když vite, že Vám polévka zbyde, nelijte do celé šlehačku, ale dejte si ji do každé porce zvlášť. Vydrží déle chutná.
 
Dobrou chuť
 

1 Komentář
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Dělám ji podobně, někdy přidám i rajče 🙂

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account