Červené i bílé, jemné i pikantní… Ředkvičky skvěle chutnají samotné, v salátech a třeba i na chlebu s máslem! Tohle je 8 důvodů, proč byste si je měli zamilovat i s ohledem na své zdraví.
1. Díky hořčičným olejům, které obsahují a které jim dodávají typicky štiplavou chuť, jsou chráněné před škůdci a nebezpečnými mikroorganismy. Stejným způsobem fungují i v našem těle, kde působí dezinfekčně pro celý trávicí trakt.
2. Pomáhají při nadýmání, střevních a žaludečních obtížích i při průjmech.
3. Pomáhají rozpouštět hlen, sekret a čistí dutiny. Účinně působí tedy při rýmě, alergii i nachlazení.
4. Potlačují infekce a celkově posilují náš organismus.
5. Vitamin B3, který ředkvičky v hojném množství obsahují, docení především lidé s onemocněním ledvin, konzumenti alkoholu a velkého množství sladkostí. Niacin rozšiřuje cévy, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a vysoký krevní tlak.
6. Selen, který z těchto křupavých dobrot získáte, působí jako antioxidant, který zbavuje tělo těžkých kovů, podporuje produkci hormonů štítné žlázy a je důležitým prvkem pro plodnost mužů.
7. Posilují naše nervy, paměť a díky vysokému obsahu karotenu mají také blahodárný vliv na náš zrak. 8. Působí preventivně proti avitaminóze.
Ředkvičky jsou skvělou a vitaminy nabitou sezónní zeleninou.

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account