Zeleninová polévka s tvarůžkovými noky

Vytisknout recept
Tvarůžky jsou výborným příkladem potraviny, která nejenže dobře chutná, ale díky svým výživovým hodnotám přispívá k vyvážené stravě.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 100 g Olomouckých tvarůžků
  • 100 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 50 g petržele
  • 100 g květáku
  • 1 cibule
  • 30 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • sůl pepř, kmín
  • libeček pažitka, petrželka
  • voda na cca 1 5 l polévky

Instrukce

  • Na polovině másla osmahněte nadrobno nakrájenou zeleninu téměř dohněda, zalijte vodou, osolte, opepřete a přidejte nasekaný libeček. Z druhé části másla a mouky udělejte tmavší jíšku, do které přidáte pokrájené tvarůžky a kmín. Z této směsi vykrajujte malé noky, které pokládáte na hotovou polévku na talíři. Polévku dochuťte a ozdobte pažitkou a petrželkou.

Notes

Zdroj a foto:  A.W. spol. s r.o. / Olomoucké tvarůžky
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account