Veganské pagáče

Vytisknout recept
Pagáče se škvarky zná asi každý a neméně z nás je miluje. Pokud však patříte mezi vegetariány či vegany, máme pro vás tip na pagáče, které si můžete dopřát i vy.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Veganská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 400 g LUNTER Škvarková pomazánka
  • 500 g hladká nebo špaldová mouka
  • 50 g rostlinné máslo
  • 1/2 balení droždí
  • 300 ml vlažné sójové mléko
  • podle potřeby sůl
  • k potření sójové mléko
  • na drobenku sezam nebo kmín

Instrukce

  • Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, necháme ho nabobtnat.
  • Mouku promícháme se solí, přidáme měkké rostlinné máslo, kvásek, mléko a uhněteme těsto.
  • Těsto nenecháváme kynout, ale hned ho na jemně pomoučené pracovní desce rozválíme na tloušťku asi 1 cm.
  • Na těsto natřeme Škvarkovou pomazánku, srolujeme ho a přehneme na polovinu Zakryjeme fólií a vložíme do chladničky na 30 minut.
  • Těsto opět srolujeme, přeložené na polovinu zakryjeme a necháme v chladu dalších 30 minut. Celkově zopakujeme 3x.
  • Po posledním pobytu v chladu těsto rozválíme na tloušťku 2 cm a vykrajujeme pagáčky.
  • Necháme je 15 minut kynout na plechu a vyhřejeme troubu na 200 °C nebo horkovzdušnou na 180 °C.
  • Před pečením ještě pagáčky potřeme rostlinnou smetanou. Pečeme přibližně 15 minut.

Notes

Zdroj a foto: Lunter

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account