Veganské pagáče
Ingredience
- 400 g LUNTER Škvarková pomazánka
- 500 g hladká nebo špaldová mouka
- 50 g rostlinné máslo
- 1/2 balení droždí
- 300 ml vlažné sójové mléko
- podle potřeby sůl
- k potření sójové mléko
- na drobenku sezam nebo kmín
Instrukce
- Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, necháme ho nabobtnat.
- Mouku promícháme se solí, přidáme měkké rostlinné máslo, kvásek, mléko a uhněteme těsto.
- Těsto nenecháváme kynout, ale hned ho na jemně pomoučené pracovní desce rozválíme na tloušťku asi 1 cm.
- Na těsto natřeme Škvarkovou pomazánku, srolujeme ho a přehneme na polovinu Zakryjeme fólií a vložíme do chladničky na 30 minut.
- Těsto opět srolujeme, přeložené na polovinu zakryjeme a necháme v chladu dalších 30 minut. Celkově zopakujeme 3x.
- Po posledním pobytu v chladu těsto rozválíme na tloušťku 2 cm a vykrajujeme pagáčky.
- Necháme je 15 minut kynout na plechu a vyhřejeme troubu na 200 °C nebo horkovzdušnou na 180 °C.
- Před pečením ještě pagáčky potřeme rostlinnou smetanou. Pečeme přibližně 15 minut.