Pagáče se škvarky zná asi každý a neméně z nás je miluje. Pokud však patříte mezi vegetariány či vegany, máme pro vás tip na pagáče, které si můžete dopřát i vy.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Veganská
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
400gLUNTER Škvarková pomazánka
500ghladká nebo špaldová mouka
50grostlinné máslo
1/2balení droždí
300mlvlažné sójové mléko
podle potřeby sůl
k potření sójové mléko
na drobenku sezam nebo kmín
Instrukce
Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, necháme ho nabobtnat.
Mouku promícháme se solí, přidáme měkké rostlinné máslo, kvásek, mléko a uhněteme těsto.
Těsto nenecháváme kynout, ale hned ho na jemně pomoučené pracovní desce rozválíme na tloušťku asi 1 cm.
Na těsto natřeme Škvarkovou pomazánku, srolujeme ho a přehneme na polovinu Zakryjeme fólií a vložíme do chladničky na 30 minut.
Těsto opět srolujeme, přeložené na polovinu zakryjeme a necháme v chladu dalších 30 minut. Celkově zopakujeme 3x.
Po posledním pobytu v chladu těsto rozválíme na tloušťku 2 cm a vykrajujeme pagáčky.
Necháme je 15 minut kynout na plechu a vyhřejeme troubu na 200 °C nebo horkovzdušnou na 180 °C.
Před pečením ještě pagáčky potřeme rostlinnou smetanou. Pečeme přibližně 15 minut.