Losos s medovohořčičnou zálivkou a salátem z jablek, řapíkatého celeru a microgreens

Vytisknout recept
Chuť české a moravské kuchyně nově přiblíží populární kuchař Pepa Nemrava v pořadu Od farmáře na talíř. Můžete se těšit na nově pojaté tradiční lidové recepty i nečekané spojení chutí na nedělní sváteční oběd, třeba jako v tomto receptu.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 2
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 200 g steak z lososa
  • 3 zelená jablka
  • 6 řapíků celeru
  • 100 ml zakysané smetany
  • 2 PL dijonské hořčice
  • 3 PL medu
  • 2 PL vinného octa
  • Citronová šťáva
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Instrukce

  • Jablka si oloupeme a společně s řapíkatým celerem nakrájíme na malé kousky, které dáme do misky. Přidáme microgreens, zakysanou smetanu, med, citronovou šťávu, osolíme opepříme a zamícháme. V menší misce si vymícháme z medu, octa, lžíce oliváče, hořčice, soli a pepře zálivku a tou potřeme lososa.
  • Filety z lososa si osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Dáme je na rozpálenou pánev kůží napřed a 10 vteřin přidržíme, aby se nám nekroutily. Grilujeme z obou stran 80 sekund z každé, pak pár vteřin zatáhneme i z boků. Lososa necháme dotáhnout v troubě předehřáté na 100 St 8 minut. Na talíři ještě lososa posypeme čerstvým microgreens.

Notes

Nový šestidílný pořad Od farmáře na talíř s Pepou Nemravou vysílá TV Paprika každou sobotu a neděli od 17 hodin. Je plný zajímavých rozhovorů, setkání s farmáři, povídání o vaření a hlavně skvělých receptů a tipů.
„Naše země nabízí spoustu skvělých surovin. Máme tu šikovné farmáře a chovatele, ale také ledasco najdeme ve volné přírodě. A to mě na české kuchyni baví – že i z úplně prostých surovin dokážeme vytvořit luxusní několikachodové menu,” říká kuchař Pepa Nemrava.
A komu česká kuchyně nestačí, může si ještě vzápětí užít robustnější a výrazné chutě Slovenska s kuchařem Gabo Kocákem. Ten si pro diváky připravil například plněné cuketové květy s foie gras nebo poněkud neobvykle pojatý paprikáš. Jeho verze pořadu Od famára na tanier s Gabo Kocákem následuje na TV Paprika hned po české vždy ve víkendové dny od 17:30 hodin.
 
Zdroj a foto: AMC Networks International
0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account