
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí, rajčátky a medovo-hořčičným dipem
Ingredience
Grilované kuřecí maso:
- ½ kg kuřecích prsou
- 3 snítky rozmarýnu
- 6 stroužků česneku
- 1 světlý ležák
- sůl
- pepř
Cherry rajčátka:
- Cherry rajčátka na větvičce 400 g
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Brambory v popelu:
- 6 větších brambor
- 3 snítky tymiánu
- česnek
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
Instrukce
Grilované kuřecí maso:
- Kuřecí prsa očistěte, česnek rozmáčkněte plochou nože.
- Maso osolte, opepřete a naložte do mísy s pivem, česnekem a rozmarýnem.
- Nechte marinovat minimálně 4 hodiny, ideálně přes noc.
- Maso grilujeme na rozpáleném grilu zhruba 4-5 minut z každé strany.
Cherry rajčátka:
- Cherry rajčátka ponechte na větvičce, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Grilujte několik minut, dokud slupka nezačne praskat a rajčátka lehce nezměknou.
Brambory v popelu:
- Brambory důkladně omyjte a zabalte do alobalu spolu s nožem rozmačkaným česnekem, tymiánem, solí, pepřem a trochou olivového oleje.
- Balíčky vložte do žhavého uhlí. a pečte minimálně 40 minut (doba pečení se může lišit podle velikosti brambor).
- Při otevírání pozor na horkou páru!
Letní medovo-hořčičný dip:
- Na pánvi rozehřejte trochu oleje a cibulku zlehka orestujte dozlatova. Nechte chvíli vychladnout. V misce mezitím smíchejte majonézu, obě hořčice, citronovou šťávu a med. Přidejte orestovanou cibulku, dochuťte solí a pepřem. Výsledný dip by měl mít jemnou sladko-kyselou chuť.








