Kdo by dnes neznal tuto typicky americkou pochutinu, která se nejčastěji podává s mlékem jako snídaně? U nás začaly objevovat až po roce 1989. Vznikají kombinací uvařené kukuřice, cukru, vitamínů a minerálních látek.
Jejich historie sahá do 19. století, kdy Američan Will Keith Kellogg asistoval svému bratrovi při lékařských výzkumech. Pomáhal mu s výživou pacientů a přípravou jídel, přičemž náhodou vynalezl něco, co mu změnilo život. Když měl jednoho dne péct chleba, nechal omylem uvařenou pšenici dlouho na vzduchu. Pšenice ztvrdla a uschla a proměnila se v lupínky. A protože byl Kellogg zvědavý, nechal lupínky upéct. Vznikla tak křupavá klasika, kterou nejprve milovali pacienti jeho bratra a následně i celá Amerika, pro kterou jsou cornflakes typickou snídaní.
Tento vynález byl patentován v roce 1896. V roce 1906 byla založena společnost Kellogg’s, která je významným výrobcem lupínků i v dnešní době.