Hrníčkový beránek

Vytisknout recept
Beránek je od pradávna jedním ze symbolů jara a Velikonoc, proto na svátečním stole nesmí chybět ten sladký upečený. Tohoto fešáka zvládnete navíc úplně bez vážení.
Kategorie moučník
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 0 Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 2,5 hrnku polohrubé mouky nebo mouky univerzální Babiččina volba
  • 2 vejce
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • špetka citronové kůry
  • špetka soli
  • + na vymazání a vysypání formy máslo a hrubá mouka nebo krupice

Instrukce

  • Troubu předehřejte na 180 °C.
  • Do mísy robotu dejte veškeré suché suroviny, tedy mouku, prášek do pečiva, citronovou kůru, špetku soli a cukr. Bokem si smíchejte vejce s mlékem a pomalu zašlehejte do suché směsi. Postupně přidávejte ještě olej a rum, až vznikne hladké tekuté těsto.
  • Těsto nalijte do vymazané a moukou vysypané formy. Nezapomeňte takto vymazat i horní stranu, beránek při pečení nakyne, tak aby se vám poté neroztrhal.
  • Pečte ve vyhřáté troubě 45 minut, poté odklopte vršek, zkontrolujte špejlí a podle potřeby dopékejte. Možná bude už hotový za tuto základní dobu.
  • Po vychladnutí opatrně vyjměte z formy, ovažte mašlí, pocukrujte a servírujte na tácu.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account