Gazpacho - královna studených polévek

Vytisknout recept
Když teploty stoupají, Španělé sahají po svých osvědčených pokladech - studených polévkách, které spojují chuť, jednoduchost a svěžest. Tato je svěží, rajčatová a plná zeleniny.
Kategorie Polévka
Kuchyně Španělská
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 1 kg zralých rajčat
  • 1 salátová okurka
  • 1 zelená paprika
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 ml extra panenského olivového oleje
  • 2 lžíce vinného octa
  • sůl pepř, studená voda podle potřeby

Instrukce

  • Všechnu zeleninu nakrájejte na kousky, vložte do mixéru spolu s olejem, octem, solí a pepřem. Rozmixujte dohladka, podle potřeby přidejte studenou vodu. Podávejte vychlazené, ozdobené nasekanou zeleninou nebo krutony.

Notes

TIP:
Sáhněte po hotových verzích gazpacha a salmoreja od Villaolivo, které stačí jen vychladit a servírovat. Obě varianty si můžete koupit i na eDelikatesy.cz, kde najdete spoustu dalších španělských specialit. Zakoupíte zde i extra panenský olivový olej, vinný ocet či sůl použité v receptu. 
Zdroj a foto: eDelikatesy.cz

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account