Když teploty stoupají, Španělé sahají po svých osvědčených pokladech - studených polévkách, které spojují chuť, jednoduchost a svěžest. Tato je svěží, rajčatová a plná zeleniny.
Kategorie Polévka
Kuchyně Španělská
Čas přípravy 15 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
1kgzralých rajčat
1salátová okurka
1zelená paprika
1malá cibule
2stroužky česneku
50mlextra panenského olivového oleje
2lžíce vinného octa
sůlpepř, studená voda podle potřeby
Instrukce
Všechnu zeleninu nakrájejte na kousky, vložte do mixéru spolu s olejem, octem, solí a pepřem. Rozmixujte dohladka, podle potřeby přidejte studenou vodu. Podávejte vychlazené, ozdobené nasekanou zeleninou nebo krutony.
Notes
TIP: Sáhněte po hotových verzích gazpacha a salmoreja od Villaolivo, které stačí jen vychladit a servírovat. Obě varianty si můžete koupit i na eDelikatesy.cz, kde najdete spoustu dalších španělských specialit. Zakoupíte zde i extra panenský olivový olej, vinný ocet či sůl použité v receptu. Zdroj a foto: eDelikatesy.cz