Fitness perníčkový proteinový dezert do skleničky

Vytisknout recept
Máte rádi sladké a zároveň jste zastánci zdravého životního stylu? Pak vám skvěle zapadne do vašeho stravovacího plánu tento zdravý fitness dezert do skleničky. Navíc tento dezert volní i chutná po perníčcích, které krásně doplňuje nadýchaný tvaroh a lahodná jablíčka.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 40 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

Perníkové těsto:

  • 100 g celozrnné špaldové mouky + trocha mouky na podsypání
  • 30 g třtinového cukru DrRashid
  • 20 g oblíbených ořechů ideálně pekanové či vlašské od Zdraveorechy.cz
  • 15 g vanilkového proteinu
  • 15 g medu
  • 1 vejce + další 1 vejce na potření těsta
  • 1 lžičky perníkového koření
  • ¾ lžičky sody případně 1 lžička kypřicího prášku

Krém:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 20 g medu
  • 20 g vanilkového proteinu

Jablečná vrstva:

  • 20 g třtinového cukru DrRashid
  • 2 středně velká jablka
  • 2 lžíce vody
  • 1 lžičku skořice
  • šťávu z ½ citronu

Instrukce

  • Do mísy nasypeme mouku, do které přidáme namleté ořechy a všechny ostatní sypké suroviny na perníkové těsto. Dále přidáme vejce a med a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Těsto si vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj oblíbené tvary (velikost volíme takovou, aby se nám následně vlezly do skleničky). Do trouby rozehřáté na 170 °C vložíme vykrojené perníčky i zbytek rozváleného těsta a vše společně upečeme, doba pečení je cca 8 až 10 minut. Mezitím si připravíme tvarohovou vrstvu dezertu, kdy vyšleháme tvaroh s proteinovým práškem a medem. Dosáhnout chceme jemné konzistence krému. Na jablečnou vrstvu si oloupeme jablka, která nakrájíme na malé kostičky a následně je povaříme doměkka v hrnci společně s ostatnímu surovinami. Celou dobu jablka mícháme, aby se nám všechny ingredience hezky propojily a jablka se nepřipálila. Jablečnou směs necháme odležet a vychladnout. Nakonec se můžeme pustit do vrstvení dezertu, kdy do připravených skleniček dáváme postupně zchladlé perníčky, tvarohový krém a jablíčka. Top zakončíme tvarohovým přelivem, pár perníčky na ozdobu a pekanovými či vlašskými ořechy.

Notes

Zdroj a foto: ALIKA

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account