Domácí kaiserky
Ingredience
- 250 g chlebové pšeničné mouky Babiččina volba
- 250 g hladké mouky Babiččina volba
- 275 ml mléka
- 50 g másla
- 1 lžička soli
- ½ kostky čerstvého droždí
- sypání mák, kmín, sůl, sezam
Instrukce
- Všechny suroviny dejte do robota a pomocí nástavce hák vypracujte hladké, kompaktní, pružné a nelepivé těsto. Nechte těsto přikryté pod utěrkou nebo fólií 20–30 minut zrát.
- Pak můžete tvarovat bochánky nebo placky. Důležité je zachovat stejnou gramáž kaiserek. Ideální je rozdělit si těsto na 10 stejných kousků. Pak buď vytvarujte raznicí na kaiserky kresbu, nebo skládejte z placky podle našeho videa.
- Na závěr potřete vodou a posypte podle sebe mákem, sezamem nebo hrubozrnnou solí. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 20 minut. Zkontrolujte a případně ještě nechte zezlátnout.
- Po vychladnutí na mřížce servírujte nejlépe čerstvé.