
Domácí bulky
Ingredience
- 415 g hladké mouky
- 55 g mléka
- 200 g vajec 4 ks
- 40 g krupicové cukru
- 12 g čerstvého droždí
- 7 g soli
- 90 g másla
- 90 g sádla
- směs bílého a černého sezamu
Instrukce
- Do mísy dáme mouku, mléko, vejce, cukr a droždí a mícháme cca 3 minuty, poté vmícháme sůl a postupně přidáváme na kostky nakrájené měkké máslo a sádlo. Hněteme dalších asi 10 minut, dokud těsto nepřestane lepit na stěny mísy. Těsto necháme vykynout do dvojnásobného objemu. Na lehce pomoučené ploše vyválíme hladké kuličky o hmotnosti přibližně 70 g, které postříkáme vodou a obalíme shora i ze stran ve směsi sezamových semínek. Necháme opět vykynout do dvojnásobného objemu a pečeme na 175 °C na horkovzduch asi 15 minut.











