Domácí bulky

Vytisknout recept
Tento recept od Terezy Olbrichtové, kterou znáte z pořadu Peče celá země, užijete při grilovačce i jako chutnou svačinku.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 12
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 415 g hladké mouky
  • 55 g mléka
  • 200 g vajec 4 ks
  • 40 g krupicové cukru
  • 12 g čerstvého droždí
  • 7 g soli
  • 90 g másla
  • 90 g sádla
  • směs bílého a černého sezamu

Instrukce

  • Do mísy dáme mouku, mléko, vejce, cukr a droždí a mícháme cca 3 minuty, poté vmícháme sůl a postupně přidáváme na kostky nakrájené měkké máslo a sádlo. Hněteme dalších asi 10 minut, dokud těsto nepřestane lepit na stěny mísy. Těsto necháme vykynout do dvojnásobného objemu. Na lehce pomoučené ploše vyválíme hladké kuličky o hmotnosti přibližně 70 g, které postříkáme vodou a obalíme shora i ze stran ve směsi sezamových semínek. Necháme opět vykynout do dvojnásobného objemu a pečeme na 175 °C na horkovzduch asi 15 minut.

Notes

Zdroj a foto: Tereza Olbrichtová (se souhlasem)

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account