Tento recept od Terezy Olbrichtové, kterou znáte z pořadu Peče celá země, užijete při grilovačce i jako chutnou svačinku.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 12
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
415ghladké mouky
55gmléka
200gvajec4 ks
40gkrupicové cukru
12gčerstvého droždí
7gsoli
90gmásla
90gsádla
směs bílého a černého sezamu
Instrukce
Do mísy dáme mouku, mléko, vejce, cukr a droždí a mícháme cca 3 minuty, poté vmícháme sůl a postupně přidáváme na kostky nakrájené měkké máslo a sádlo. Hněteme dalších asi 10 minut, dokud těsto nepřestane lepit na stěny mísy. Těsto necháme vykynout do dvojnásobného objemu. Na lehce pomoučené ploše vyválíme hladké kuličky o hmotnosti přibližně 70 g, které postříkáme vodou a obalíme shora i ze stran ve směsi sezamových semínek. Necháme opět vykynout do dvojnásobného objemu a pečeme na 175 °C na horkovzduch asi 15 minut.