-
Michal Atreides added a new article – Cuketová pizza s fetou před 1 rok, 8 měsíců
Doba přípravy: 40 minut
Doba pečení: 30 minut
Na 1–2 porce budete potřebovat:Na těsto:
- 1 středně velkou cuketu
- 2 mozzarelly
- 1 vejce
- sůl, pepř
Na omáčku:
- 1 balení pizza omáčky Spak
- 1 lžíci rajčatového protlaku Spak
- 1 stroužek česneku
- 4 snítky tymiánu
- sůl, pepř
Na dohotovení:
- hrst cherry rajčátek
- hrst lístků bazalky
- 100 g fety
- olivový olej
Postup: Cuketu nastrouhejte najemno a důkladně z ní vymačkejte šťávu. Poté nastrouhejte mozzarellu a společně s vejcem ji přidejte k cuketě. Vše důkladně promíchejte, osolte a opepřete. Plech vyložte pečicím papírem a naneste na něj hotové cuketové těsto. Rukama těsto vytvarujte do kulata. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 15 minut. Mezitím dejte do misky rajčatovou omáčku a protlak. Přidejte tymián, prolisovaný stroužek česneku, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte. Rajčátka překrojte a sýr feta rozdrobte. Na upečené těsto rozetřete omáčku. Přidejte rajčátka, sýr feta a lístky bazalky. Poté pizzu pokapejte olivovým olejem, vložte ji do trouby na dalších 15 minut a pečte dozlatova.
Tip: Pokud je těsto řidší, přidejte do něj trochu ovesných vloček nebo strouhanky.




Zdroj a foto: Spak




