Až 75 % žen se během svého života potká s kvasinkovou infekcí intimních partií. Tu může způsobovat spoustu vnějších faktorů od nezdravého životního stylu až po hormonální změny. Právě hormony hrají během období těhotenství a po porodu velkou roli v oblasti našeho intimního zdraví.
Organismus může také vyčerpávat starost o čerstvě narozené miminko, kojení a stres způsobený velkými životními změnami. Celková obranyschopnost se snižuje a intimní partie se tak stávají mnohem náchylnější ke vzniku vaginálních infekcí. Intimní potíže pak mohou způsobovat zbytečné starosti v jednom z nejkrásnějších období v životě.
Oslabení imunity intimních partií může způsobovat například nedostatek estrogenu, který se během hormonálních změn během kojení netvoří v dostatečné míře. Estrogen přispívá k růstu a vrstvení dlaždicových buněk sliznice a tím zlepšují její mechanickou odolnost.
Důležitá je také přítomnost laktobacilů, které vedou ke vzniku kyseliny mléčné. Ta zajišťuje kyselost poševního prostředí, což vede k nepříznivým podmínkám pro množení bakterií a kvasinek. Pokud se poševní prostředí naruší, může to vést ke snadnému vzniku kvasinkových infekcí.
Projevy kvasinkové infekce
Mezi nejčastější projevy kvasinkové infekce intimních partií patří:
• svědění
• pálení
• výtok
• tlak a bolest v podbřišku
• otok rodidel
Nenechte se překvapit
Vzniku kvasinkové infekce můžete snadno předcházet správnou péčí o intimní partie. Vhodné je začít u správného výběru spodního prádla, které by nemělo být z umělých látek, aby zajišťovalo dostatečnou prodyšnost.

Také je důležité intimní partie udržovat v suchu. Ať už se jedná o vlhké plavky nebo poporodní inkontinenci, vždy byste měly dbát na to, že je důležité vlhkému prostředí předcházet.

Kyselost a tím pádem i imunitu intimních partií může ovlivňovat také sperma, které má zásadité pH. Proto je doporučováno dodržovat správnou hygienu právě po pohlavním styku.

Omezení sladkostí. Nadbytek jednoduchých cukrů vede k přemnožení kvasinek candida albicans a ke vzniku kvasinkové infekce.
Posledním doporučením je správná intimní hygiena. Na intimní partie by se měly používat přípravky s tím správným pH odpovídajícímu pH intimních partií. Značka GYNELLA® nabízí přípravky se správným pH ve formě mycího gelu GYNELLA® Intimate Wash nebo pěny GYNELLA® Intimate Foam.

Okamžitou úlevou při kvasinkové infekci může být také GYNELLA® Silver Foam, která nabízí inovativní složení s obsahem antimikrobiálního stříbra, na podporu léčby vaginálních infekcí a poporodní hojení. Díky obsahu Malva Sylvestris přináší také okamžitou úlevu od svědění a pálení.
Existuje spousta způsobů, jak kvasinkovým infekcím předejít nebo alespoň zmírnit jejich příznaky. Netrapte se tedy zbytečně během kojení a raději si užívejte svého  miminka a buďte dole bez starostí.

Foto: Shutterstock

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account