Jablečné řezy

Vytisknout recept
K získání tohoto receptu se váže super příběh. Na gymplu v rámci hodiny němčiny jsme měli přeložit recept a upéci ho. Naštěstí jsem ho pekla s babičkou a ta mi ho pomohla vylepšit. Nyní to je v naší rodině oblíbený dezert.
Postup:
Do mísy nasypeme mouku, přidáme změklé máslo nakrájené na kostky. Dále přidáme prášek do pečiva, vajíčko a mléko . Vypracujeme těsto a rozdělíme si ho na 2 části.
Z 1 části vyválíme plát, který vložíme na pečící papír do předem připraveného plechu.
Připravíme si náplň: nastrouhaná jablka smícháme s pudinkovým práškem.   Na těsto rozprostřeme nastrouhaná jablka a přikryjeme 2.  vyválenou částí těsta.  Propícháme vidličkou až skrz spodní část těsta.
Pečeme na 180 ℃ na 25 minut .
Po vychladnutí ozdobíme polevou z cukru, citronové šťávy a vody a roztátou čokoládou.
Kategorie Dezert
Čas přípravy 40 minutes
Čas vaření 25 minutes
Porce 1 porce
Uvařila LucieLízlerová

Ingredience

  • 400 g Semolinová hrubá mouka
  • 250 g Máslo
  • 12 g Prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce
  • 7 lžic Mléko
  • 500 g Jablka nastrouhaná
  • 70 g Vanilkový pudink
  • 300 g Moučkový cukr
  • 1 ks Vymačkaný citron
  • 2 lžíce Voda
  • 1 ks Čokoládová poleva

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account