Hrníčková bábovka ze šlehačky

Vytisknout recept
 
 
Obejměte dnes svojí lednici a mějte ji rádi i ta to málo, co někdy dokáže nabídnout.
Přináším recept na rychlou a jednoduchou bábovku, která dokáže zpříjemnit nedělní odpoledne.
A jak na ní?
 
 
Nejdříve rozehřejeme troubu. Formu na bábovku vymažeme máslem a moukou, nebo strouhankou.
Vyšleháme vejce, oba dva druhy cukru a šlehačku. Já používám kuchyňský robot, takže používám na šlehání a přípravu těsta ten. Do pěny vmícháme a mouku s práškem do pečiva a zpracujeme  v těsto.
Takto připravené těsto nalijeme do předem připravené bábovkové formy. Je možné do jedné poloviny těsta přidat kakao a tak vznikne bábovka dvou barev.
Rychlou šlehačkovu bábovku pečeme v předem vyhřáté troubě asi 40 minut, záleží na zvyklostech trouby. Její propečenost kontrolujeme špejlí.
Upečené dílo vyklepneme z trouby a zdobíme moučkovým cukrem.
 
Po nedělním obědě si uvaříme kafíčko a podáváme dobře vypečenou,  rychlou a dobrou bábovku.:-D
 
 

1hrnek - cukr krystal
3ks - vejce
2hrnek - polohrubá mouka
1ks - smetana ke šlehání
1ks - prášek do pečiva
1ks - vanilkový cukr
ks - máslo a mouka na vymazání
příprava - 10
vaření - 40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Eva Kuntová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account