Dort bounty bez cukru

Vytisknout recept
Začnu úvodem.  Nehledejte v tom nic složitého 🙂
Na dno dortové formy dáme papír.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh.  Za žloutků a 3 lžic cukru vyšleháme světlou pěnu. Do ní přidáme mouku, prášek do pečiva, 2 lžíce kokosu. (Já použila kokosové plátky se slupkou a rozemlela jsem je v kávomlýnku - ta chuť čerstvého kokosu se nedá srovnat s běžně dostupným. Kupuji od  www.svetplodu.cz a s kodem mujzivotslowcarb mate 5% slevu na celý nákup *wine*) Ale prosím Vás,  použijte kokos, co máte 🙂
Vznikne tužší směs, ale postupným přidáním sněhu krásně zřídne do konzistence těsta.  Nalijeme do formy a pečeme asi 30min při 170°. Hlídejte podle vaší trouby.
Mezitím si vyšleháme  šlehačku s tvarohem, přidáme 2 vrchovaté lžíce kokosu a zbytek cukru a dáme vychladit.
Jakmile korpus vychladne, potřeme krémem a dáme chladit. 
Do kastrůlku dáme 4 kostičky čokolády (20g) a se dvěma lžičkami kokos oleje a 1 slabým plátkem másla  (dávám pro barvu a lepší chuť),rozpustí se hned - nevařit jen rozpustit! 
Pomalu nalijeme na dort a formou 'zatočíme',aby se poleva rozlila po celém dortu. 
Dáme vychladit.
Dlouho jsem s tímto dortem váhala, ale nechápu proč,  je výborný a jednoduchý! Dobrou chuť 🙂

4ks - Vejce
5lžíce - Mouka mandlová nebo pomleté mandle najemno
3lžíce - Kakao
6lžíce - Kokos jemně mletý
250g - Tvaroh
200ml - Šlehačka
20g - Čokoláda 85%
4lžíce - Erythirol
½ks - Prášek do pečiva bez fosfátu
příprava - 20
vaření - 60 + vychlazení v lednici
Kategorie Keto/Paleo
Porce 0
Uvařila Jarka Rabiňáková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account