Začnu úvodem. Nehledejte v tom nic složitého :-)
Na dno dortové formy dáme papír.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Za žloutků a 3 lžic cukru vyšleháme světlou pěnu. Do ní přidáme mouku, prášek do pečiva, 2 lžíce kokosu. (Já použila kokosové plátky se slupkou a rozemlela jsem je v kávomlýnku - ta chuť čerstvého kokosu se nedá srovnat s běžně dostupným. Kupuji od www.svetplodu.cz a s kodem mujzivotslowcarb mate 5% slevu na celý nákup *wine*) Ale prosím Vás, použijte kokos, co máte :-)
Vznikne tužší směs, ale postupným přidáním sněhu krásně zřídne do konzistence těsta. Nalijeme do formy a pečeme asi 30min při 170°. Hlídejte podle vaší trouby.
Mezitím si vyšleháme šlehačku s tvarohem, přidáme 2 vrchovaté lžíce kokosu a zbytek cukru a dáme vychladit.
Jakmile korpus vychladne, potřeme krémem a dáme chladit.
Do kastrůlku dáme 4 kostičky čokolády (20g) a se dvěma lžičkami kokos oleje a 1 slabým plátkem másla (dávám pro barvu a lepší chuť),rozpustí se hned - nevařit jen rozpustit!
Pomalu nalijeme na dort a formou 'zatočíme',aby se poleva rozlila po celém dortu.
Dáme vychladit.
Dlouho jsem s tímto dortem váhala, ale nechápu proč, je výborný a jednoduchý! Dobrou chuť :-)4ks - Vejce5lžíce - Mouka mandlová nebo pomleté mandle najemno3lžíce - Kakao6lžíce - Kokos jemně mletý250g - Tvaroh 200ml - Šlehačka 20g - Čokoláda 85%4lžíce - Erythirol ½ks - Prášek do pečiva bez fosfátu příprava - 20vaření - 60 + vychlazení v lednici