Segedínský guláš

Vytisknout recept
V hrnci opéct cibulku, kterou jsme nakrájeli na menší kousky, poté přidat nakrájené maso na menší kousky a z lehká opéct, pak vše posypat červenou paprikou (klidně více, aby to mělo barvu) přidat pepř, sůl a vše pořádně promícháme. Zalijeme vývarem nebo vodou a masoxem a necháme pomalu dusit. Připravíme si do sítka nebo platynka nové koření, pepř černý a bobkový list a přidáme do hrnce. Až je maso měkké, přidáte k tomu bílé zelí a jako ochucení můžeme použít nálev ze zelí, vše pořádně promícháme a dolejeme vodou. Necháme dále pozvolna vařit. Já jsem k zahuštění použila mouku se smetanou na vaření, kterou jsme přidala do guláše na zahuštění přes sítko, aby nikde nevznikly hrudky, guláš necháme ještě 15 minut vařit, pokud by se znova ještě zahustovalo, je potřeba opět guláš 15 minut provarit. Jako přílohu používám houskový knedlík.
Přeji dobrou chuť *heart*

ks - Bílé zelí
600g - Krkovice
2ks - Cibule
ks - Smetana na vaření
ks - Hladká mouka
ks - Bobkový list
ks - Pepř
ks - Sůl
ks - Nové koření
ks - Olej
ks - Mletá paprika sladká
příprava - 15
vaření - 1 - 1,5
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Kristýna Wejnarová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account