Karbanátky z červené řepy

Vytisknout recept
Oloupané brambory a předvařenou červenou řepu (koupila jsem v Lidlu, bulvičky v sáčku) nastrouháme na jemném struhadle.
Přidáme vajíčka, najemno pokrájenou cibulku, česnek, majoránku, sůl a pepř. Vše promícháme a dle potřeby přisypeme trošku strouhanky.
Necháme chvíli odpočinout, aby se suroviny propojily.
Následně v rukou tvarujeme karbanátky, které obalíme v klasickém trojobalu.
Pekla jsem v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem, jen jsem karbanátky lehce "pocákala" olejem.
Dají se jíst jen samotné s čerstvou zeleninou, případně kouskem chleba. Vhodnou přílohou jsou také jakkoli upravené brambory.
Mě z tohoto množství vyšlo 9 pěkných karbanátků.

500g - červená předvařená řepa
2-3ks - vařené brambory - větší
2ks - vejce celá
1ks - cibule menší
2-4stroužek - česnek
ks - sůl, mletý pepř, majoránka - dle chuti
ks - strouhanka na zahuštění a obalení karbanátků
ks - vejce a hladká mouka na trojobal
ks - troška oleje na smažení
příprava - 15
vaření - 45
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account