Oloupané brambory a předvařenou červenou řepu (koupila jsem v Lidlu, bulvičky v sáčku) nastrouháme na jemném struhadle.
Přidáme vajíčka, najemno pokrájenou cibulku, česnek, majoránku, sůl a pepř. Vše promícháme a dle potřeby přisypeme trošku strouhanky.
Necháme chvíli odpočinout, aby se suroviny propojily.
Následně v rukou tvarujeme karbanátky, které obalíme v klasickém trojobalu.
Pekla jsem v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem, jen jsem karbanátky lehce "pocákala" olejem.
Dají se jíst jen samotné s čerstvou zeleninou, případně kouskem chleba. Vhodnou přílohou jsou také jakkoli upravené brambory.
Mě z tohoto množství vyšlo 9 pěkných karbanátků.500g - červená předvařená řepa2-3ks - vařené brambory - větší 2ks - vejce celá1ks - cibule menší2-4stroužek - česnekks - sůl, mletý pepř, majoránka - dle chutiks - strouhanka na zahuštění a obalení karbanátkůks - vejce a hladká mouka na trojobalks - troška oleje na smaženípříprava - 15vaření - 45