Rozlítaní ptáčci

Vytisknout recept
Na dno kastrolu nakrájíme jednu větší cibuli na kostičky, přidáme na proužky pokrájenou anglickou slaninu a chvíli restujeme. Mezitím si připravíme plátky masa  (já dělala z kuřecích prsou) – osolíme, opepříme, po chvíli vložíme do kastrolu a necháme zatáhnout z obou stran.
Uzeninu (párky, gothaj, špekáčky) pokrájíme na špalíčky, okurky rozkrájíme na čtvrtiny či silnější kolečka a přidáme k masu. Já zároveň dávám i několik lžic plnotučné hořčice a následně vše zaliji horkou vodou tak, aby bylo vše potopené.
Na mírném ohni pod pokličkou necháme dusit, dokud maso nezměkne. Mezitím si ještě uvaříme vajíčka, necháme zchladnout a následně oloupeme a nakrájíme – na poloviny, čtvrtky – jak nám bude vyhovovat.
Když je maso měkké, pomocí děrované naběračky vše vyberu do hlubokého talíře a základ na omáčku pak zahustím pomocí tyčového mixéru hladkou moukou smíchanou s troškou vody. Nechám ještě provařit cca 10 minut a případně dochutím – solí, pepřem, hořčicí.
Následně pak vše včetně vajíček přendám do omáčky a může se servírovat. U nás je nejoblíbenější přílohou rýže, chutný je též kynutý houskový knedlík, ale jistě by se daly použít i těstoviny.
 
 

4ks - maso plátky (kuřecí, vepřové, hovězí)
1ks - cibule větší
2ks - špekáčky, párky, gothaj (dle toho, co je doma)
10dkg - anglická slanina
4ks - vejce vařená
1ks - plnotučná hořčice (malý kelímek)
4-6ks - nakládané okurky
ks - hladká mouka na zahuštění, já dávám špaldovou
ks - sůl, pepř
ks - rýže, knedlík případně těstoviny jako příloha
příprava - 15
vaření - 90
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account