Karbanátky z vepřového masa se sýrem

Vytisknout recept
Do mísy rozkrájíme na menší kousky světlý toastový chléb či veku, zvlhčíme mlékem. Přidáme mleté maso a na jemném struhadle nastrouhaný tvrdý sýr. Osolíme, opepříme a rukou pořádně prohněteme, až se hmota spojí.
Následně lžící nabíráme a v rukou tvoříme jednotlivé karbanátky. Mně toto množství vyšlo na 10 karbanátků. Jednotlivé pak obalíme v trojobalu a smažíme.
Já již dlouhé roky, jak karbanátky, tak i řízky dělám zásadně v troubě na plechu. Není potřeba zdaleka tolik oleje, vše se dělá najednou a maso je pěkně propečené.
Jako přílohu jsme tentokrát měli brambory, chutná je samozřejmě i bramborová kaše a nebo by stačil i jen zeleninový salát či chléb s hořčicí.

1kg - mleté vepřové maso
250g - sýr eidam k nastrouhání
8-10ks - toastový bílý chléb či veka (plátky)
1,5-2dcl - mléko
2špetka - sůl, pepř
ks - olej na plech na smažení
ks - mouku, vejce, strouhanku na obalení
příprava - 30
vaření - 40-50
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account