Broskvovočokoládový štrůdl

Vytisknout recept
První si připravíme náplň: strouhanku a cukr opražíme na rozpuštěném másle, dokud se cukr zcela nerozpustí a nezačne karamelizovat.
Vmícháme kousky broskví a zázvor (nemusí být), přiklopené 2 minuty podusíme, sejmeme z ohně a necháme 5 minut odpočívat.
Nakonec vmícháme nalámanou čokoládu.
Listové těsto překrojíme, obě půlky postupně rozválíme dotenka, naplníme broskvovou směsí, zarolujeme, oba štrúdly potřeme vajíčkem, posypeme mandlemi.
Dáme na 35 minut péct při 180 °C.
Podáváme posypané moučkovým cukrem.

1ks - Listové těsto
1ks - Vejce na potření
1ks - Plátky mandlí
1ks - Moučkový cukr na posypání
-ks - Náplň:
4lžíce - Strouhanka
2lžíce - Cukr krupice
20g - Máslo
6-8ks - broskve
1lžíce - Nakládaný zázvor
100g - čokoláda
příprava - 30
vaření - 35
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila MarieVeselá

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account