Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty

Vytisknout recept
  1. Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta.
  2. Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Pomocí stěrky vmícháme sníh.
  3. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy o průměru 23 cm. Pokud zvolíte formu menší, vyjde vám korpus na dvě prokrojení. Pečeme cca 25 minut.
  4. Na vodní lázni si rozpustíme bílou čokoládu, kterou necháme mírně zchladnout. Poté do ní namáčíme jahody připravené na ozdobu, které odkládáme na tác vyložený pečícím papírem. Jahody v čokoládě dáme ztuhnout do lednice.
  5. Zbytek čokolády smícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, smetanou ke šlehání a práškovou želatinou připravenou dle návodu na obalu.
  6. Do poloviny krému přidáme maliny a zbylé jahody nakrájené na kostičky. Oba krémy dáme cca na 20 minut ztuhnout do lednice, aby se nám s nimi lépe pracovalo.
  7. Vychladlý korpus prořízneme, naplníme jahodovo-malinovým krémem a vršek dortu ozdobíme bílým krémem, na který položíme jahody v čokoládě, zbytek malin a bonbónky Pedro Frujty. Dáme alespoň na hodinu ztuhnout do lednice.

5ks - vejce
10lžíce - polohrubá mouka
10lžíce - cukr (může být třtinový nebo kokosový)
10lžíce - horká voda
1lžička - prášek do pečiva
500g - jahody
300g - maliny
200g - bílá čokoláda
200ml - zakysaná smetana
250g - tvaroh
200ml - smetana ke šlehání
1ks - prášková želatina
1ks - Pedro Frujty Superželé Ovobobule
příprava - 60
vaření - 30
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila KateřinaNováková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account