-
Předehřejeme si troubu na 200 °C a začneme s přípravou těsta.
-
Oddělíme si žloutky od bílků a ušleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Pomocí stěrky vmícháme sníh.
-
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy o průměru 23 cm. Pokud zvolíte formu menší, vyjde vám korpus na dvě prokrojení. Pečeme cca 25 minut.
-
Na vodní lázni si rozpustíme bílou čokoládu, kterou necháme mírně zchladnout. Poté do ní namáčíme jahody připravené na ozdobu, které odkládáme na tác vyložený pečícím papírem. Jahody v čokoládě dáme ztuhnout do lednice.
-
Zbytek čokolády smícháme s tvarohem, zakysanou smetanou, smetanou ke šlehání a práškovou želatinou připravenou dle návodu na obalu.
-
Do poloviny krému přidáme maliny a zbylé jahody nakrájené na kostičky. Oba krémy dáme cca na 20 minut ztuhnout do lednice, aby se nám s nimi lépe pracovalo.
-
Vychladlý korpus prořízneme, naplníme jahodovo-malinovým krémem a vršek dortu ozdobíme bílým krémem, na který položíme jahody v čokoládě, zbytek malin a bonbónky Pedro Frujty. Dáme alespoň na hodinu ztuhnout do lednice.
5ks - vejce10lžíce - polohrubá mouka10lžíce - cukr (může být třtinový nebo kokosový)10lžíce - horká voda1lžička - prášek do pečiva500g - jahody300g - maliny200g - bílá čokoláda200ml - zakysaná smetana250g - tvaroh200ml - smetana ke šlehání1ks - prášková želatina1ks - Pedro Frujty Superželé Ovobobulepříprava - 60vaření - 30