Fialkový sirup

Vytisknout recept
*heart*Fialky propláchněte pod mírným proudem tekoucí vody a vsypte je do připraveného kastrolu. Zalijte převařenou horkou vodou a nechte macerovat do druhého dne.
*heart*Květovou směs přeceďte do vedlejšího hrnce. Květy vyhoďte. Přisypte cukr a přiveďte k varu. Přidejte kyselinu citronovou a na mírném plameni vařte do zhoustnutí asi 45 minut.
*heart*Inhed nalévejte do vysterilizovaných skleniček. Obraťte je dnem vzhůru a nechte vychladnout.
*heart*Používejte jako sladidlo do salátů, kávy, čaje.

ks - 30 g fialek (natrhaných z čistého místa). Množství odpovídá 2 hrstím
ks - 1 l převařené vody
ks - 1 PL kyseliny citronové
ks - 1 a 1/2 kg třtinového cukru
příprava - 10
vaření - 45
Kategorie Nápoje
Porce 0
Uvařila KateřinaŠlimarová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account