*heart*Fialky propláchněte pod mírným proudem tekoucí vody a vsypte je do připraveného kastrolu. Zalijte převařenou horkou vodou a nechte macerovat do druhého dne.
*heart*Květovou směs přeceďte do vedlejšího hrnce. Květy vyhoďte. Přisypte cukr a přiveďte k varu. Přidejte kyselinu citronovou a na mírném plameni vařte do zhoustnutí asi 45 minut.
*heart*Inhed nalévejte do vysterilizovaných skleniček. Obraťte je dnem vzhůru a nechte vychladnout.
*heart*Používejte jako sladidlo do salátů, kávy, čaje.ks - 30 g fialek (natrhaných z čistého místa). Množství odpovídá 2 hrstímks - 1 l převařené vodyks - 1 PL kyseliny citronovéks - 1 a 1/2 kg třtinového cukrupříprava - 10vaření - 45