Tahini pasta

Vytisknout recept

Ingredience:

100 g sezamových semínek

30 ml olivového oleje

Špetka mořské soli

 

Postup:

Semínka opražíme zlehka na suché pánvi, musíme hlídat, aby se nespálila, je to potom hořké. Takže vysypat na pánev, vařečkou promíchávat, stáhnout teplotu plotýnky a za dvě tři minutky je hotovo. Semínka jemně zezlátnou.

Dáme do mixéru, zakapeme olejem, osolíme  a rozmixujeme do hladké pasty. Je možné přidat více oleje. Aby měla pasta dobrou konzistenci. Takže nesmí být ani tuhá, ale ani tekutá. Dělala jsem dneska poprvé a myslím, že si mi povedla.

Pastu necháme vystydnout, přendáme ji do uzavíratelné sklenice. Je na více použití.

 

Hudlenka

 
P.S. foto jsem si půjčila na netu

100g - sezamová semínka
30ml - olivový olej
ks - mořská sůl
příprava - 15
vaření - 3
Kategorie Přílohy
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account