Jahodové guličky zo zemiakového cesta

Vytisknout recept
Množstvá sú orientačné. Cesto robím od oka . Zemiaky si uvaríme deň vopred, lepšie sa s nimi robí, cesto potom nelepí. Nastrúhame ich na jemno, pridáme vajce ,štipku soli a trochu múky, toľko aby vzniklo vláčne nelepivé cesto. Zoberieme si do dlane kúsok cesta, vložíme do neho jahody, vytvarujeme guličku . Guličky vložíme do vriacej vody. Varíme. Keď vyplávajú na povrch sú hotové. Na panvici si rozpustíme maslo, prelejeme ním uvarené guličky. Na druhej panvici na sucho opražíme strúhanku s cukrom na posypanie. Ak nám zostali jahody môžme ich podusiť s cukrom a hotovou omáčkou preliať guličky. 

350g - zemiaky uvarené deň vopred
1ks - vajce
150g - múka
1špetka - soľ
2lžíce - strúhanka
1lžička - cukor
1lžíce - maslo
100g - jahody
příprava - 30
vaření - 10
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila MarikaMichálková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account