Studená okurková polévka

Vytisknout recept
Pokud máte pocit, že polévky k létu nepatří, nezapomínejte, že tělu dodávají důležité látky, tekutiny i potřebnou energii. Většina z nich je navíc velmi jednoduchá na přípravu, lehce stravitelná a neobsahuje mnoho kalorií. Takže jsou na letní oběd jako dělané. Studené polévky jsou oblíbené v zemích s tropickými teplotami, které se v posledních letech vyskytují i u nás. Proto je na čase obohatit váš polévkový repertoár zajímavým receptem, který nejen příjemně osvěží, ale také zasytí.
Postup:
Okurky oloupejte, podélně rozřízněte a lžičkou vydlabejte semínka. Přebytečnou šťávu z okurek přes cedník vymačkejte do nádoby.Okurku nakrájejte na kostičky a přidejte k vymačkané šťávě.Přilijte studený vývar zbavený tuku, vše důkladně promixujte tyčovým mixérem a poté propasírujte přes sítko.Základ polévky ochuťte pepřem a šťávou z citronu dle chuti. Zatím nesolte!Do základu přidejte nastrouhaný sýr s modrou plísní, čerstvý kozí sýr, lístky bazalky a znovu promixujte.V tuto chvíli polévku osolte a dejte ji vychladit alespoň na dvě hodiny.
TIP!
 Polévku jsme dochutili sýrem s modrou plísní od Madety, který má značku kvality Klasa.4ks - salátová okurka750ml - zeleninový nebo kuřecí vývar150g - čerstvý kozí sýr150g - sýr s modrou plísní1ks - citron1hrst - čerstvá bazalka1špetka - sůl1špetka - pepřpříprava - 25vaření - .
Kategorie Polévka
Kuchyně Ostatní
Klíč. slova léto, zdravě, zelenina
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 25 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4
Kalorie 196
Uvařila PetraVomelová

Ingredience

  • 4 ks okurky
  • 750 ml vývaru (zeleninový či drůbeží)
  • 150 g kozího sýra
  • 150 g sýra s modrou plísní
  • hrst bazalky
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 ks citron

Instrukce

  • Okurky oloupejte, podélně rozřízněte a lžičkou vydlabejte semínka. Přebytečnou šťávu z okurek přes cedník vymačkejte do nádoby.Okurku nakrájejte na kostičky a přidejte k vymačkané šťávě. Přilijte studený vývar zbavený tuku, vše důkladně promixujte tyčovým mixérem a poté propasírujte přes sítko. Základ polévky ochuťte pepřem a šťávou z citronu dle chuti. Zatím nesolte! Do základu přidejte nastrouhaný sýr s modrou plísní, čerstvý kozí sýr, lístky bazalky a znovu promixujte. V tuto chvíli polévku osolte a dejte ji vychladit alespoň na dvě hodiny.

Notes

TIP!
 Polévku jsme dochutili sýrem s modrou plísní od Madety, který má značku kvality Klasa

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 8g | Kalorie: 196kcal | Tuky: 11g | Protein: 5g | Cukry: 18g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account