- Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete.
- Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí.
- Masové bochánky pak dále obalte v rozšlehaném, osoleném vejci a strouhance.
- V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova.
- Podávejte s krémovou bramborovou kaší nebo vařenými brambory.
TIP! Nevíte, jak vybírat vajíčka? Poradíme, jak číst kód na skořápce! První část = způsob chovu slepic (0 - biovejce z ekologického zemědělství, 1 - vejce nosnic ve volném výběhu, 2 - vejce nosnic v halách (na podestýlce), 3 - vejce nosnic v klecovém chovu). Druhá část = kód země původu vajec (ČR kód je CZ). Třetí část - identifikační číslo chovatele (drůbežárny).
4ks - vejce uvařené natvrdo500g - mleté maso2lžíce - kukuřičný škrob2ks - vejce3ks - žloutkyks - sůl, pepř ks - strouhanka na obaleníks - olej na smaženípříprava - 40vaření - 20