
Tatarák s morkem na topince
Postup:
1) Tzv. palce z hovězí svíčkové nakrájíme na slabší plátky a na krájecí desce škrábeme nožem tak, abychom od masa oddělili šlachy a blanky. Naškrábané maso uchováme v chladničce. 2) Oloupeme si cibuli a česnek. Propláchnuté kapary nasekáme nožem nadrobno. 3) Morkové kosti spaříme ve vroucí vodě a vyjmeme. Přivedeme vodu k varu a opět vložíme morkové kosti. Mírným varem povaříme asi 30 minut a kosti vyjmeme. Morek opatrně vyklepneme z kostí (můžeme si pomoci špičkou nože, ale snažíme se, aby váleček morku zůstal vcelku) a morek na chvíli vložíme do mrazničky. 4) Česnek utřeme nožem na pastu a cibuli nasekáme velmi najemno. 5) Tatarák ze svíčkové dochutíme solí, pepřem, lžičkou hořčice, přidáme utřený česnek, nasekanou cibulku, kapary a petrželku. Nakonec důkladně promícháme s extra panenským slunečnicovým olejem a jednotlivé porce nachystáme na talířky. 6) Krajíce chleba pokapeme extra panenským slunečnicovým olejem a opečeme na grilu z obou stran dozlatova. 7) Na horké pánvi nebo na grilu zprudka a ze všech stran opečeme válečky morku (nesmí se na pánvi zdržet, aby se nerozpustil) a ozdobíme jím porce tataráku.A máme hotovo! Dobrou chuť *wine*
400 g - Palce z hovězí bio svíčkovéks - 1 červená cibule nebo 3 šalotky1lžíce - Propláchnuté kapary2ks - Morkové kosti1lžíce - Sůlks - Pepř podle chuti3lžíce - Extra panenský slunečnicový olej1hrst - Petrželka na ozdobu1lžička - Hořčiceks - Na špičku nože třeného česneku4ks - Krajíc chleba na topinkypříprava - 25 vaření - 45











