Pampeliškový sirup
Domů » Pampeliškový sirup
1. sběr pampeliškových květů- je potřeba 400-450 květů, které opatrně propláchneme (odplavuje se pyl, který potřebujeme)- nebo stačí probrat a vyklepat broučky
2. vložíme do hrnce s nakrájeným citronem, pemerančem či limetkou (postačí 2 ks)- můžeme přidat snítek oblíbené čerstvé bylinky (dodá sirupu záverečný bylinkový "ocásek")
3. přlijeme 2 litry vody a přivedeme k mírnému varu po dobu 15 min.
4. směs stáhneme a necháme v chladu do druhého dne
5. druhý den výluh slijeme přes jemné sítko nebo bavlněnou utěrku (můžeme opakovat 2x)
6. k výluhu přidáme 2 kg třtinového cukru a za častého míchání vaříme na mírném ohni 1,5 hod. - dokud se sirup nezačne záhnout
7. horký sirup plníme do čistých (předem vyvyřených) sklenic se šroubovacím uzávěrem. Plné skleničky pevně utáhneme a otočíme dnem vzhůru. Po vychladnutí skladujeme v chladu a temnu. 🙂400-450ks - Pampeliškový květ2ks - Citron, pomeranč nebo limetka (bez chem. ošetření)2kg - cukr (třtinový)2l - vodapříprava - 30vaření - 100
Související články
-
Makový dort
Nikola Sladká||Recepty
Mák spaříme v horké vodě, usušime a pomeleme. Utřeme máslo s cukrem, přidáme mák, rum, ořechy a pomeranćovou kůru....
-
Lomnická kolečka
marieherzogova||Recepty, cukroví
Lomnická kolečka 150 g Hladká mouka100 g Máslo50 g Lískové oříšky50 g Cukr moučka1 ks Žloutek Další recept na...
-
hříbky na kyselo
DagmarKostenková||Recepty
Nasbírané houby očistíme a nakrájíme na kousky, toto vše svaříme se solí, přecedíme o všech nečistot, naskládame do skleniček...
-
Jahodová zmrzlina
Redakce Ženy s.r.o.||Recepty
Zmrzlinu si dá v létě s chutí každý a domácí je prostě nejlepší.
-
slane pecivo
JankaOndrejková||Recepty
Vsetko spolu zmiesame. Nerobime kvasok. Do mlieka dame trocha cukru a drozdie a pridame ostatne suroviny a vymiesime cesto....
-
-
Zdravá verze lívanců
NelaVávrová||Recepty
Lívance z řeckého jogurtu netradiční, zdravá a chutná verze.
-
Jablečné lívance se skořicí
LibušeStřebovská||Recepty
Skvělé jsou se šlehačkou, zmrzlinou, zakysanou smetanou nebo i jen tak. 1Mléko ohřejte, aby bylo vlažné a větší...