Nepečený cheesecake s limetkou a mátou

Vytisknout recept
1. Okraje dortové formy vyložte pruhy pečicího papíru. V mixéru rozdrťte sušenky najemno. Ty pak v misce smíchejte s měkkým máslem. Vznikne drobenka, která se bude lepit k sobě. Směs vsypte do formy o průměru 18 cm a vytvarujte pomocí rukou dno a okraje dortu. Dejte chladit.
2. Mezitím připravte krém. V míse vyšlehejte mascarpone, Lučinu, smetanu a moučkový cukr do nadýchaného krému. Poté přidejte nasekanou mátu, limetkovou kůru a šťávu. Opatrně promíchejte a vlijte do formy s korpusem. Povrch uhlaďte stěrkou a dejte aspoň na 4 hodiny chladit do lednice.
3. Před podáváním dort polijte zakysanou smetanou a ozdobte lístky máty, plátky limetky a limetkovou kůrou.

400g - Sušenky (máslové)
125g - Máslo
200g - Mascarpone
250g - Sýr lučina
50ml - Smetana ke šlehání
1hrst - Čerstvá máta
1ks - Limetka
200g - Zakysaná smetana
příprava - 45
vaření - 0
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila LindaKubíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account